Digikam

Intro:

Digikam este un program dedicat în special fotografilor dar este deosebit de util pentru fiecare dintre noi. Punctul forte al acestui program este capacitatea acestuia de a procesa mai multe imagini fără a fi nevoie de prezenţa utilizatorului.

Printre cele mai tari opţiuni se numără convertirea, retuşarea, aplicarea unor efecte pentru un număr mare de fotografii (batch processing) şi exportul imaginilor direct pe site-urile de socializare sau alte servicii de upload al imaginilor.

Implementare actuală:

La mometul de faţă, echipa Digikam pregăteşte noua versiune 2.0.0 care a ajuns la faza de Release Candidate (practic versiune stabilă). Însă mai sunt numeroase bug-uri de îndreptat şi de făcut unele modificări cosmetice.

Cerinţe:

- [BUG][DONE] Plug-in-ul  FlashExport la acest moment nu are o persoană responsabilă pentru întreţinerea codului. Este necesară schimbarea sintaxei .xml pe care o generează pentru modulul extern (closed-source).
- [PLUG-IN]Plug-in-ul MediaWiki, care extrage metadatele şi le publică, este scris în proporţie de 90%. Este necesară finisarea şi integrarea acestuia în program.

- [BUG][DONE]Sortarea imaginilor după datele Exif(metadate)(Pentru versiunea 2.1)

[WishList][DONE]Opţiune pentru flashexport, pentru afişarea cuvintelor cheie (pentru versiunea 2.1)

[PLUG-IN] La moment plug-in-ul flashexport foloseşte un modul adiţional numit simpleviewer. Este nevoie de modificat plug-in-ul ca acesta să poate folosi încă 3 produse asemănătoare : AutoViewer, PostcardViewer şi TiltViewer,

- To be continued…(pe măsură ce îndeplinim task-urile, cerem altele )

Cunoştinţe necesare:

- C++

- OOP

- Qt [Cute ^_^]

- foarte multă răbdare

Echipă:

- Veaceslav Munteanu <slavuttici at gmail dot com>
- Victor Dodon
- Gabriel Voicu (extra help :D )

Repository:

git://anongit.kde.org/digikam-software-compilation