edit

Proiecte

1. CSpay

CSpay este un proiect inițiat pentru a eficientiza procesul de completare a formularelor de plată cu ora în Universitatea Politehnica din București. CSpay oferă, în acest moment, o interfață web de configurare a orelor susținute de cadrele didactice sau cadrele didactice asociate. Pe baza acestei interfețe se obțin formularele necesare în format XLS/ODS.

Tehnologii: C, XML, PHP, ODF/ODS

Dimensiune echipa: 2-3 persoane.

Pentru mai multe detalii vizitați pagina proiectului.

Responsabil proiect: Răzvan Deaconescu

Următoarele persoane au fost selectate pentru a face parte din echipa proiectului:

2. Hammerfall Graphics Engine

Hammerfall Graphics Engine este un motor grafic dezvoltat de membrii ROSEdu în Python.

Pentru mai multe detalii vizitați pagina proiectului.

Tehnologii: Python, OpenGL

Responsabil proiect: Mihai Maruseac

În urma interviurilor și a recomandărilor primite am ales următorii studenți ca parte din echipa hfall:

Felicitări celor cinci!

3. World of USO

World of USO este un joc simplu menit să ofere un ambalaj atractiv cursului de Utilizarea Sistemelor de Operare de la UPB.

World of USO presupune oferirea de mecanisme de învățare și autoevaluare competitivă pentru studenții cursului. Fiecare răspuns la o întrebare rezultă în obținerea unor puncte pe baza cărora se alcătuiește un top.

Tehnologii: Smarty template engine, PHP, MySQL, XHTML

Pentru mai multe detalii vizitați pagina proiectului.

Responsabil proiect: Sergiu Iordache

În urma selecției am ales următoarele persoane ca să facă parte din echipa WoUSO:

Felicitări!

4. vmchecker

vmchecker este o aplicație folosită pentru corectarea temelor de casă folosit cu succes la cursul de Compilatoare (anul 4, C3), Sisteme de Operare (anul 3) și Sisteme de Operare 2 (anul 4, C3). vmchecker este activ dezvoltat și ne propunem să adăugăm noi caracteristici incluzând o interfață grafică îmbunătățită și integrată cu learningcenter pentru a facilita adopția acestuia și la alte cursuri.

Un document care prezinta arhitectura vmchecker gasiti aici.

Tehnologii: Python, Shell Scripting, VMware

Responsabil proiect: Alexandru Moșoi

În urma interviurilor și a recomandărilor primite am ales următorii studenți de anul I să facă parte din echipa vmchecker

Felicitări celor doi!

5. EDSS

EDSS (Electronic/Ergonomic Design and Simulation Software) este o aplicație de proiectare/desenare și simulare de circuite electronice.

În prima fază se va lucra doar la partea de interfață de desenare. Interfața va permite desenarea rapidă și ușoară de circuite + notații +desene. Interfața este utilă pentru dezvoltarea rapidă de materiale didactice pentru materii cum ar fi: EEA + ED + ELTH + PL + CN1 + CN2 + PVLSI.

Partea de simulare va fi adaugată ulterior. În abordarea realistă in perioada alocată RSoC se va lucra doar la partea de desenare.

Tehnologii: Java, XML, SVG

Informații mai detaliate, inclusiv descrierea funcţionalităților, tehnologii folosite, mod de lucru, listă ințială de taskuri: Descriere EDSS

Responsabili proiect: Daniel Rosner, Mihnea Muraru, Octavian Rânciog

În urma interviurilor următori studenți au fost aleși să facă partea din echipa EDSS

Felicitări celor de mai sus!

6. Xpresso

Ce este Xpresso? Un program care primește la intrare (prin diverse metode) o descriere a circuitului (algebrică, prin tabele de adevăr sau prin descriere Verilog/VHDL ceva apropiat de o descriere naturală) alături de câteva constrângeri (număr și tip porți, etc) și oferă la ieșire un fișier png cu schema circuitului minimizat în raport cu anumite funcții de cost (configurabile), respectând constrângerile impuse. Ulterior, poza png poate fi inclusă și-ntr-un document LaTeX.

Ce _nu_ este Xpresso? Nu este _doar_ un minimizator de circuite logice simple. Nu este un program care desenează _doar_ porți logice simple. Nu cere intervenția utilizatorului în procesul de desenare (decât dacă sunt prea multe restricții). Nu este un simulator de circuite logice. Nu este sintetizator de cod Verilog.

Pentru mai multe descrieri vizualizați pagina proiectului.

Tehnologii: Haskell, Gtk

Responsabil proiect: Mihai Maruseac

În urma interviurilor și a recomandărilor primite am ales următorii studenți ca parte din echipa xpresso

Felicitări celor doi!

7. CS-DMS

CS-DMS (Computer Science Document Management System) nu este un proiect de dezvoltare ci unul de instalare, configurare si administrare a unui Document Management System in cadrul Catedrei de Calculatoare. Exista un set intreg de documente folosite pe parcursul unui an si la care accesul se realizeaza prin intermediul listei de discutii.

Scopul acestui proiect este acela de configurare a unui DMS pentru accesul facil la documentele utile in cadrul catedrei. DMS-ul de instalat va fi unul open-source. Trebuie analizate optiunile existente si gasita optiunea cea mai buna.

Sunt necesare comenzi de baza Linux si de instalare si configurare de aplicatii. DMS-urile fiind aplicatii web, cunostinte in web-development si web-server administration sunt un plus.

Dimensiune echipa: 1-2 persoane.

Dezvoltare: Proiect în stadiu de pornire

Tehnologii: Web, DMS

Pentru mai multe detalii vizitați pagina proiectului.

Responsabil proiect: Răzvan Deaconescu

8. robocheck

Proiectul robocheck este continuare unei idei mai vechi a lui Octavian Purdila (a.k.a. Tavi), anume aceea de verificare automata a unei teme (atentie, verificare, nu testare).

robocheck presupune verificarea situațiilor negative uzuale întalnite în corectarea unei teme:

Scopul este ca sistemul să facă verificarea pentru un număr cât mai mare de limbaje de programare și contexte (user-space, kernel-space). Trebuie să fie modular și să ofere o interfață de integrare în alte aplicații (cel mai elocvent exemplu fiind vmchecker).

Dimensiune echipa: 2-3 persoane.

Dezvoltare: Proiect în stadiu de pornire

Tehnologii: comenzi de baza Linux, aplicatii/tool-uri de dezvoltare a programelor, cunostinte de programare de baza (C, shell scripting, Python)

Pentru mai multe detalii vizitați pagina proiectului.

Responsabil proiect: Andrei Buhaiu

Următoarele persoane au fost selectate pentru a face parte din echipa proiectului robocheck:

9. Aqva

Aqva este un framework de dezvoltare a aplicațiilor web bazat pe paradigma de programare MVC.

Include între altele ORM(Object Relational Mapper) pentru accesul facil la baza de date și un sistem validare a argumentelor și informațiilor venite dinspre utilizatori.

Se vrea a fi un framework de generație viitoare care să ofere suport nu doar pentru (x)HTML ci și pentru alte formate cum ar fi: JSON, AMF, XML.

Tehnologii: PHP, MySQL(alte DBMS)

Pentru mai multe detalii vizitați pagina proiectului.

Echipa proiectului